Gyümölcspálinka-gyártó képzés munkaterületének rövid, jellemző leírása

A Gyümölcspálinka-gyártó feladata a gyümölcspálinka-gyártás technológiájának (gyümölcs és borgazdasági alapanyagok átvétele, cefrekészítés, erjesztés, főzés, finomítás, érlelés, tárolás, töltés, palackozás) szakszerű, gazdaságos végrehajtása a munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai követelmények, valamint a jövedéki törvény előírásainak maradéktalan betartása mellett.

Képzés általános adatai

Képzés pontos megnevezése:
Gyümölcspálinka-gyártó
Képzés OKJ száma:
31 541 04
Nyilvántartásba vételi száma:
E-000700/2014/A024

A TANFOLYAM MEGKEZDÉSÉNEK FELTÉTELEI:

Iskolai előképzettség:
Alapfokú iskolai végzettség
Szakmai előképzettség:
Nem szükséges
Előírt gyakorlat:
Nem szükséges
Pályaalkalmasság:
Nem szükséges
Egészségügyi alkalmasság:
Szükséges

A képzés moduljai

10890-16 Élelmiszeripari vállalkozások működtetése
10897-16 Gyümölcspálinka-gyártás
11610-16 Jövedéki ismeretek

A képzés komplex szakmai OKJ vizsgával zárul.